Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

CPRWeb er CPR-kontorets nye indgang til søgninger og indberetninger i CPR.

Inde på CPRWeb på webadressen https://web.cpr.dk kan du se forskellige introduktionsvideoer til anvendelsen af CPRWeb. Videoerne findes under 'Tjenester - Support'.

Søgninger mv. fungerer som du i forvejen kender dem – siderne har bare et nyt udseende og nogle få, nye funktionaliteter, som gør søgningerne lettere.

CPRWeb findes på adressen https://web.cpr.dk  

Hvis en bruger skal have tildelt et nyt kendeord til sin personkode, skal DAP administratoren logge på DAP og skifte det herinde. Klik her for at komme til vejledning til nulstilling af personkoder.

Hvis du ikke har benyttet CPRWeb i 30 minutter, er du af sikkerhedsmæssige årsager blevet logget af og skal foretage nyt logon.

Når du skal bruge en af udskrifterne i CPRWeb, skal du, for at redigere i det, markere teksten, trykke Ctrl+c for at kopiere og sæt den ind i dit tekstbehandlingsprogam med Ctrl+v. Herefter kan du redigere i dokumentet.

Når du har indsat den kopierede tekst ind i dit Word dokument og der vises punkt tegn, kan du fjerne dem ved at klikke på det lille ikon med tavlen og vælge 'Behold kun tekst'.

Det er stadig muligt at bruge genvejstaster i CPRWeb. Følgende genvejstaster er implementeret:

  • F2  - Gem ved ajourføring
  • F3  - Tilbage til søgekriterier fra søgeliste og tilbage til initiering fra hændelsesbilleder (og hvor der ellers er en 'Tilbage' knap)
  • F4  - Gentag med data (på kvitteringsbilledet - hvor dette er muligt)
  • F5  - Søg og Valider
  • F9  - Kopier personnummer
  • Shift+F9  - Kopier navn og adresse
  • Enter  - Søg, Gem og Ok (grøn knap)

Ved mouseover på de enkelte knapper oplyses det, hvilken genvejstast der kan bruges.

For at se bl.a. til- og fraflytningsdato i en adressesøgning, skal man klikke på luppen under aktioner ud for hver person, hvor man ønsker disse oplysninger vist. 

Man kan omgå CPRWeb´s særlige printløsning, ved at sætte cursoren i browserens adressefelt, og tast ’Ctrl+p’. Browseren skal være indstillet til, ikke at printe baggrundsfarve (normalt standard indstilling).

Tjek altid om alle relevante information er inkluderet i printet.

Denne måde at printe på, er en omgåelse og er således ikke supporteret.

 

Er du logget ind i din private Netbank eller anden webløsning med Privat NemID, i samme browser, kan du IKKE logge på CPRWeb med Medarbejder NemID, førend du er logget ud, der hvor du bruger din Private NemID.

 

Første gang du vælger at benytte din Medarbejder NemID til at logge på CPRWeb skal du oplyse Personkode og kendeord. Dette gøres kun én gang.

 

Hvis du logger på CPRWeb med dit medarbejder NemID, er det ikke nødvendigt at skifte passwordet hver 90. dag.

Hvis du oplever at få en blank side når du logger ind på CPRWeb skyldes det browser cachen. Problemet løses ved at rydde cachen med Ctrl + F5 inden man logger ind.

Hvis du får fejlen "En bruger var allerede logget ind i denne session (anden fane?) - du er nu logget ud" når du logger på CPRWeb, skyldes det, at du har klikket på "OK" to gange - enten ved museklik eller "Enter".

For yderligere information

Tlf. 72 26 97 45

ml. 08:30 - 11:30

eller klik her for kontakt via CPR Servicedesk portalen